MOTALA

Facket ilsket över dyr Dometic-flytt

Metallfacket på Dometic i Motala har på nytt begärt att företagets ledning samlas till ett styrelsemöte. Orsaken är att facket fått uppgifter om att företagets flytt till USA har blivit betydligt dyrare än det var tänkt från början.

Enligt Kenny Wikström, klubbordförande för IF Metall på Dometic, har flytten hittills blivit dubbel så dyr som företaget räknat med.

– Det är enorma summor som dragit i väg, som företagsledningen inte haft någon koll på. Det har nog blivit dubbelt så dyrt som företaget räknat med, säger han.

Kenny Wikström har nu skrivit brev till Dometicledningens vd Fredrik Möller och långivaren Nordeas vd Christian Clausen. Dels begär han att styrelsen gör en uppföljning av flytten och dels vill han att någon från Nordea ska ingå i företagets styrelse. På så sätt tror han att insynen i vad företagsledningsledningen gör skulle kunna bli bättre. Men ännu har han inte fått något svar från vare sig företagsledningen eller Nordea.

– Tydligen verkar Nordea inte visa något större intresse, säger Kenny Wikström besviket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".