östergötland

Vaccineringen skjuts upp

Allmänhetens vaccination i länet skjuts upp till fredag. Anledningen är att leveranserna från vaccintillverkaren har försenats. Vaccinationerna av barn inom skolor och BVC fortsätter däremot under vecka 48 som planerat.

Landstinget i Östergötland tvingas skjuta upp starten av allmänhetens vaccination efter lördagens besked om att nästa veckas vaccinleveranser till Sverige är försenade från leverantören.

– Vi har utlovats två leveranser av vaccin under vecka 48. Då vi ännu inte är klara med barnens vaccination kommer vi tyvärr inte att kunna starta för allmänheten förrän vi har fått delleverans två, säger Anita Mohall som är beredskapsöverläkare vid landstinget, vi vill verkligen få ut vaccinet till våra barn först.

Enligt Mohall så räknar landstinget preliminärt med att komma igång med vaccineringen av allmänheten på fredag, då 26 000 nya doser i den väntade andra leveransen anländer:

- Nu börjar det komma upp i lite mer mängder, 26 000 doser var mycket för en hel vecka förut, nu är det en delleverans, konstaterar Anita Mohall.

Viktor Levander
viktor.levander@sr.se