Fotboll

ÅFF nystartar inför allsvenskan

Nu har Åtvidabergs FF inlett sin träning inför starten av fotbollsallsvenskan till våren. I går genomfördes ett första pass och för målvakten Henrik Gustavsson var det efterlängtat:
– Ja det här har man gått och längtat efter och det känns fantastiskt skönt att vi är i gång igen, säger han.

Det har nu gått sex veckor sedan det blev klart att Åtvidabergs FF spelar i allsvenskan nästa år. Sedan den sista matchen i superettan har ÅFF haft träningsuppehåll och under den tiden har Henrik Gustavsson inte gjort så mycket. Han har mest varit hemma, berättar han.

– Det känns som om det har varit en mörk tid med mycket kaffe, men jag har hållit på lite i huset och med två barn är det full fart, säger han.

Henrik Gustavsson var nöjd med lördagens träningspass som höll ett bra tempo för att vara första träningen på  länge.
– Det var bra fart med mycket positionsspel och lite tvåmåls, säger Henrik Gustavsson.

Det var inga nya spelare med på träningen, men sportgruppen jobbar med att se till att det ska komma spelare för att provspela.

– Det finns naturligtvis nya spelare på gång, men nu när träningen är i gång är det mycket bättre att testa spelarna här på plats och se vad de går för istället för att man ska titta på en dvd där det är oerhört svårt att se vad de har gjort, säger ÅFF:s ordförande Jan Svensson.

Upprustningen av Kopparvallen har också påbörjats. Bland annat byggs kansliet ut för att ge ett större VIP-rum, nytt domarrum och ett rum för dopingtester.

– Drömmen är en ny sittplatsläktare som får pubilken att komma även när det är dåligt väder, säger Jan Svensson.

Bo Ohlsson
bo.ohlsson@sr.se