linköping

Ingen flytt av flygflottiljer

Allt pekar nu mot att det inte blir någon flytt av basbataljonerna på flygflottiljerna F 21 i Luleå och F 17 i Ronneby till Linköping. Orsaken är att det blir för dyrt att flytta verksamheterna och bygga upp en ny organisation i Linköping. Beslut väntas i morgon.

Flygvapnets basbataljoner utbildar värnpliktiga för underhåll av JAS-planen och tidigare föreslog försvarsledningen en centralisering av bataljonerna vid F 21 i Luleå och F 17 i Ronneby till Linköping nästa år.

Men enligt uppgifter i ett internt mejl som cirkulerar bland anställda på F21 håller försvarsledningen på  att tänka om och låta basbataljonerna blir kvar i både Luleå och Ronneby.

I Luleå utbildas ett par hundra värnpliktiga och om förslaget genomförs skulle ett hundratal fast anställda beröras. Visserligen skulle de kunna få jobb i Linköping, men enligt en undersökning skulle bara 15 procent av de anställda vara villiga att flytta.

Niklas Jälen, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista