Norrköping

Kärvt ekonomiskt läge för IFK

Föreningen IFK Norrköping har ekonomiska problem och deras bolag Parken Event och Arena är på obestånd. På kort tid måste klubben hitta en lösning och en skulle vara att köpa Idrottsparken av kommunen. Men blir det ingen affär måste hyran sänkas, menar ordförande Peter Hunt. 
– Det är helt enkelt för dyrt,  säger Peter Hunt. 

Fotbollsföreningen betalar 8 miljoner kronor i hyra och det kan jämföras med det allsvenska laget Örebro som har en hyreslapp på drygt 2 miljoner kronor. Om IFK spelar i allsvenskan blir hyran 15 miljoner.

– Jag tror att det här hyresavtalet kanske tecknades när tiderna var annorlunda och man såg de ekonomiska möjlighetermna som större, säger Peter Hunt

IFK Norrköping hoppas att man kan förhandla med kommunen om den sista delbetalningen på 1,6 miljoner för årets hyra av Idrottsparken.
De pengarna kan behövas eftersom IFK måste få fram 7 miljoner kronor på kort tid. IFK:s bolag Parken Event och Arena är på obestånd. Senast i februari måste bolaget tillföras kapital.

Föreningen har även skulder som måste lösas för att klara elitlicensen 2011. Där har man fram till augusti på sig, annars kan det bli tvångsnedflyttning.

Ordförande Peter Hunt beskriver läget som "allvarligt och ganska akut".

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista