Foto: Lisen Elowson Tosting SR Östergötland
Östergötland

Besvärligt på vägarna - SMHI varnar

Snövädret har ställt till det i trafiken under dagen. En rad olyckor har inträffat. Dock inga allvarligare.

Uppdaterad: 14:02

Enligt Vägverket ska länets större vägar nu vara plogade och saltade men de mindre vägarna är fortfarande inte halkbekämpade. Det väntas mer snö så det finns en risk för halt väglag i hela länet.

– Vi började igår när snön började komma, sen har vi kört nonstop. Det är trevligt med en vit jul, bara det slutar snöa! Det gör ingen om det blir kallt, då kan det ligga kvar över julen, säger Jan Svensson som är ansvarig för Svevias snöröjning i norra länsdelen.

Enligt SMHI har det kommit upp mot 10 centimeter snö de senaste dagarna och det kommer att fortsatta snöa fram tills imorgon kväll. Samtidigt väntas en ny omgång med snö komma in från kusten med upp mot 1 decimeter nysnö som mest.

SMHI har även gått ut med en klass 1-varning för länet. Det handlar om snö i kombinationen med starka vindbyar som kan ställa till det. Klass 1-varningen betyder väderutveckling som innebär "vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner".

Den kvinna i 50-årsåldern som blev svårt skadad efter en trafikolycka igår på länsväg 210 mellan Söderköping och Linköping vårdas fortfarande på intensiven på Universitetssjukhuset i Linköping.

Anton Frank
anton.frank@sr.se
Lisen Elowson Tosting
lisen.elowson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista