1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Här är 2009

Ett skitår, sa Arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin om 2009. De anställda på Dometic, Electrolux och Saab håller säkert med. Men för fotbollsspelarna i Åtvidaberg och Linköping blev 2009 allt annat än ett dystert år. Här är 2009 sett ur nyheternas ögon och öron. Håll till godo.

Ett dystert år på arbetsmarknaden

Dometic, BT, Electrolux och Saab. Det är bara några av de stora företagen i Östergötland som gjort stora nerdragningar på sina fabriker i Östergötland. Efter hösten 2008 när finansmarknaden kraschade och drog med sig resten av ekonomin i fallet så kantades framför allt våren 2009 av ständiga varsel och nedläggningshot.


Pandemi och Massvaccinering

Den dök upp i Mexiko under våren och spred sig sedan över världen. Svininfluensan har tagit upp mycket tid så väl i medierna som hos landstingsanställda och sjukvårdspolitiker under året som gått. Vi har spritat händerna, vi har köat och väntat på vaccin och vi har funderat på om den verkligen varit värd all uppmärksamhet den fått.


Så mycket jubel

Först Vargarna som överaskade alla och körde hem ett SM-silver. Sedan Åtvidabergs FF som höll hela året ut och spelade upp sig i allsvenskan för första gången sedan 1981 och till sist och kanske värst Linköpings FC som tog både Cup-guld och SM-guld under hösten.


Tolv månader på tolv minuter

Våra nyhetsankare Marie-Louise Kristensson och Anton Frank sammanfattar året i telegramformat. Från årets första östgöte till fuskande socialdemokrater på ungefär 12 minuter.
Och bara här på webben, nyhetsåret i bilder.

Vädret 2009

SMHI:s Sten Laurin sammanfattar väderåret 2009.

Extraskojiga 2009

Till sist lite underhållning och förströelse. Missa inte  och vår frågesport . Våra roligaste felsägningar och dumheter som hörts i radion och hjärngympa för den nyhetsnyfikne som blir lite lättare som man lyssnar på årskrönikan.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista