1 av 2
Jubel i Linköping
2 av 2
Volleyboll

"Vi förväntade oss 3-0"

Som väntat blev det en klar seger för tabelltrean Linköpings Volleybollklubb i elitserien hemma mot jumbon Hylte med 3-0 i set.

- Vi gör vårt jobb, 3-0 var vad vi förväntade oss innan vi började spela, vi ska vinna det här, vi släpper in dem lite för mycket på slutet till och med, säger lagkaptenen och passaren Adnan Ciric i Linköping efter matchen.

Stabilt

Det var verkligen ett stabilt Linköping som såg till att gästerna från Halland kunde förbereda sig för resan hem redan efter 65 minuter, då var matchen över.

Matchen var någorlunda jämn till en början men efter detta så var det Linköping för hela slanten.

Det här innebär att Linköping nu får fira jul på tredje plats i tabellen och på 8 matcher har LVC samlat ihop 17 poäng.

Men tabellplaceringen kunde enligt Adnan Ciric varit något högre. Linköping har visserligen två förluster mot de två lagen som ligger över dem själva i tabellen. 

Mot serieledande Sollentuna var det dock nära att det hade blivit en seger.

- Vi hade den matchen i våra händer, men vi är jättenöjda eftersom Grand prixturneringen var vårt mål, nu har vi nått dit, fortsätter Ciric.

Tuff nöt att knäcka

I Grand Prixtureningen som avgörs i Katrineholm i början av nästa år väntar ett möte med Falkenberg om en plats i finalen.

- Det blir en tuff nöt att knäcka, men vi går in med inställningen att vi ska gå till final, säger  Adnan Ciric.  

Volleybollens elitserie för herrar

Linköping-Hylte  3-0
(25-16) (25-15) (25-21)

 Nicklas Pettersson
nicklas.pettersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista