Torsten Jakobsson. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
östergötland

Ny länsveterinär tar över snart

Torsten Jakobsson tar i slutet av februari över efter Barbro Röken som länsveterinär här i Östergötland. Nu senast har han varit länsveterinär på Gotland.

Torsten Jakobsson började jobba som veterinär 1980 och har alltså över 30 års erfarenhet av yrket. Sedan ett och ett halvt år tillbaka har han varit länsveterinär på Gotland, så han vet att det nya jobbet mest handlar om skrivbordarbete:

– Det är ju en administrativ tjänst, så det är klart att jämfört med kollegorna som jobbar på distrikt eller privat som far runt dygnet runt och alla årets dagar, så är ju vårt jobb skrivbordsarbete.

Vilka frågor tycker du är viktigast att ta tag i i ditt nya jobb?

– Dels på grund av min bakgrund och dels för att det är ett nytt uppdrag vi har så ser ju jag att djurskyddskontrollen är väldigt viktig, att vi fortsätter att arbeta med att få in den som en väl integrerad del i länsstyrelsen övriga kontrollarbete.

Hur fungerar det idag, tycker du?

- Jag tycker att länsstyrelserna på de allra flesta ställen har gjort ett jättejobb med att få in den här verksamheten. Allt det här tar tid, samtidigt som anmälningsärendena och missförhållandena som finns på vissa ställen, de väntar inte på att vi ska bli färdiga med vår administration så att säga, så det måste också göras.

Mathias Lindholm
mathias.lindholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".