squash

Drakenberg ställs mot Boswell

Christian Drakenberg, som fått ett wildcard till squashtävlingen Case Swedish Open i Linköping i februari, ställs mot Stewart Boswell från Australien. Det blev klart när lottningen offentliggjordes idag.

Boswell, som vann Swedish Open 2003, är idag rankad nummer 16 i världen. Vinnaren av Drakenberg och Boswell har sedan att vänta världstvåan och förstaseedade Nick Matthew från England i kvartsfinalen.

De fyra spelare som kvalar in till huvudtävlingen får tufft motstånd då möjligheten finns att direkt stöta på regerande världsmästaren Amr Shabana från Egypten eller världsfyran Gregory Gaultier från Frankrike.

I damtävlingen så ställs det största svenska hoppet Anna-Carin Forstadius som är seedad som nummer sex i damtävlingen mot Laura Pomporte från Frankrike.

Case Swedish Open avgörs med kvalspel i Linköping och Norrköping 2-3 februari, huvudtävlingen spelas i Linköpings Sporthall 4-7 februari.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".