1 av 2
2 av 2
Johan Celander teaterchef Östgötateatern
norrköping

Vildanden på Östgötateatern

På lördag är det premiär för Henrik Ibsens pjäs Vildanden på Östgötateatern i Norrköping regisserad av Torbjörn Astner.

– Den berättar om hur fruktansvärt svårt det kan vara att vara människa, att vara förälder och att vara barn, vuxet som ungt barn. Den är omskakande, säger Johan Celander, teaterchef för Östgötateatern.

I Henrik Ibsens klassiker Vildanden står allt på spel för alla hela tiden, lögner rivs ner eller byggs upp. Familjen Ekdal som står i centrum består av fotografen och drömmaren Hjalmar, hans fru Gina och deras fjortonåriga dotter Hedvig samt Hjalmars pappa.

De lever till en början ett lyckligt liv men det byts sedan i tragedi. Skådespelaren Tobias Almborg spelar rollen som Hjalmar.

– Man får en väldigt spännande historia som har väldigt mycket att säga. Inte bara till alla oss som har barn utan också till alla om hur vi är mot varandra. Pjäsen handlar väldigt mycket om att sanningen alltid är den bästa, säger Almborg.

Premiär på lördag på Östgötateatern i Norrköping.

Lovisa Gelin
lovisa.gelin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista