Problemen med inställda pendeltåg fortsätter. Foto: Daniel Klaar/SR Östergötland
Östergötland

Inställda pendeltåg fram till lunch

Problemen för pendeltågen i Östergötland fortsätter även under torsdagen, meddelar SJ. Sträckorna Tranås-Norrköping och Norrköping-Sala ersätts med buss under torsdagsmorgonen.

Under onsdagen har Östgötatrafikens samtliga tåg varit inställda. Orsaken är den fuktiga dimman som bildar isbildning på pendeltågens så kallade strömavtagare som sitter på loken.

På sträckan Tranås-Norrköping kommer buss att ersätta på morgonen, beroende på vädret kan en del av tågen rulla igång igen vid lunchtid.

– Enligt prognoser från SMHI ska det lätta fram till lunch och då kan man börja köra reducerad tågtrafik med ett tåg i timmen. Däremellan fortsätter vi med buss, säger Tobias Johansson, informatör vid SJ:s pressjour.

På sträckan Norrköping-Sala kommer buss att ersätta hela dagen. SJ kommer att ha extrapersonal ute på stationerna för att lotsa resenärerna till rätt buss.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".