Anders Hellgård och Niklas Jihde. Foto: Scanpix
Innebandy

Stenbeck bakom succévärvningen

Nu träder Hugo Stenbeck fram och berättar att det är han som finansierar innebandystjärnorna Niklas Jihdes och Anders Hellgårds comeback i Linköping.
– Det är ett lag som ska vara med i toppen, och för att ta sig dit så behövde de stärka upp truppen, säger Stenbeck.

Hugo Stenbeck har tidigare gått in med pengar i Linköpings hockeyklubb, vilket resulterat i flera stjärnvärvningar. Nu bekräftar han själv att han också ligger bakom värvningen av två av världens bästa innebandyspelare till Linköpings innebandyklubb.

Att Niklas Jihde och Anders Hellgård gör comeback slog ner som en bomb nyligen. Redan då cirkulerade uppgifter att Stenbeck låg bakom värvningen. Idag kommer bekräftelsen.

– Linköping tog kontakt med mig och presenterade en strategi för hur de ska ta sig upp till högsta ligan. Jag tyckte om det som presenterades och gick med på att backa upp klubben. Det är ett lag som ska vara med i toppen, och för att ta sig dit så behövde de stärka upp truppen, säger Hugo Stenbeck till Expressen.

Han säger att han fick upp ögonen för sporten under ett besök hos LHC:s klubbdirektör Mike Helber, som coachade sina döttrar.

– Då såg jag vilken passion som finns hos föräldrar och barn inom idrotten, säger Stenbeck till tidningen.

Han vill inte kommentera hur mycket pengar han gått in med för att värvningen av Jihde/Hellgård skulle bli verklighet.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".