Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix
Ishockey

LHC segrade mot Djurgården

Det blev seger för LHC i mötet mot Djurgården. I mitten av den andra perioden slog Linköping in 5-4 vilket blev början på slutet för Djurgården. LHC vann tillsist med hela 7-4.
- Jag tyckte det var en bra match, de spelade bra och gjorde mål, vi spelade också bra, så det är roligt att det blir mycket mål i bland, säger Niklas Hävelid.

Bosse Ohlsson valde lagens lirare:
Linköping: Magnus Johansson
Djurgården: Kristofer Ottosson

Linköping slog Djurgården med 7-4 och skaffade sig ett större grepp om andraplatsen i elitserien. Men gästerna ansåg sig bestulna på ett friläge i slutet av den andra perioden - som kan ha fällt avgörande.

När LHC hade power play i slutet av den andra perioden snodde Djurgården åt sig pucken och var på väg mot en kontring två mot noll. Då fastnade den på en av linjemännens skridskor och i stället tog hemmalaget ledningen med 5-4 genom skyttekungen Jan Hlavac.

En frustrerad Jimmie Ölvestad snackade till sig tio minuters utvisning - och målet tog knäcken på Djurgården. I den sista perioden var det aldrig något snack. Mattias Carlsson och Pontus Petterström ordnade 7-4 och hemmalaget agerade betydligt säkrare defensivt än innan.

Mötena mellan Linköping och Djurgården har varit stentuffa den här säsongen - och den här drabbningen var knappast något undantag. I ett högt tempo med full fart framåt, massvis av mål och vassa chanser, tuffa närkamper och heta känslor spände man musklerna inför slutspelet.

Östgötarna - som innan hade plockat fem av nio möjliga poäng mot Djurgården - satte direkt upp jakten efter 14:e raka hemmasegern genom att leda med både 2-0 och 3-1. Men elitseriens näst bästa bortagäng kvitterade först till 3-3 och senare till 4-4. Men till slut orkade man inte stå emot Linköpings tryck.

Målen kom tätt, tätt men utan överdrifter?
- Ja det är väl som det ska vara tycker jag. Båda lagen fokuserade på att spela hårt men schysst, ärliga tag, ingen skit. Det var roligt att spela i dag, säger Niklas Hävelid.

Ni hade ledningen 5-4 inför den sista perioden, man kan ju alltid fråga, hur snackar man då inför det, det var ju lite jämnare då trots allt?

- Ja, det var det absolut. Nä vi ville gå för sexan helt klart, det går inte ställa sig på hälarna och backa hem utan det gäller att ligga på. Nu blev vi lite tillbakatryckta lite men jag tycker vi redde upp det på ett bra sätt och fick kontra så det gav resultat det med, säger Niklas Hävelid.

Bosse Olsson
bo.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".