Finspång

Sapa söker arbetskraft i Trollhättan

Metallföretaget, Sapa Heat Transfer i Finspång, som är underleverantör till bilindustrin, har akut personalbrist och söker nu ett 40-tal industriarbetare för sin expansion. Därför har man nu vänt sig till de arbetssökande i Trollhättan för sin rekrytering.

Där finns kompetensen menar, Carina Lind på företaget Startkraft, som coachar folk till nya jobb.

– Det är ju högintressant eftersom där finns det industriarbetare som blivit uppsagda under förra året. Man tänker på Saab men även på andra företag som har varslat personal, säger Carina Lind.

Arbetsförmedlingen Industri och Startkraft har under måndagen bjudit in arbetssökande till en träff med Sapa Heat Transfer för att se hur stort intresset är för att flytta till Finspång.

– Företaget är ute efter 40 industriarbetare som ska få fast anställning och de behövs omgående. Sapa Heat Transfer har dammsugit sitt närområde på kunnigt folk, men har inte kunnat hitta fler. Därför vänder man sig hit till vårt område för att rekrytera, berättar Carina Lind.

– 80 personer har anmält sitt intresse för att komma på informationsträffen, säger Carina Lind.

Sapa Heat Transfer i Finspång jobbar med plåttillverkning och smälter och gjuter om aluminium. Företaget är underleverantör till bilindustrin men växer och bygger fabriker både i Sverige och utomlands.

Thomas Graf
thomas.graf@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".