1 av 2
Hanna Lindblad från Motala repeterar på scenen i Sandviken inför den andra deltävlingen i Melodifestivalen i morgon. Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
2 av 2
Highlights sångare Andreas Wistrand. Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
Motala/Norrköping

Motalas musikalartist i Melodifestival

I morgon är musikalartisten Hanna Lindblad från Motala med i Melodifestivalen med låten "Manipulated". Frågan är om hon kommer att satsa på att bli popstjärna efter det här?

– Jag har varit sugen på att satsa på en solokarriär ganska länge, men jag har letat efter rätt samarbetspartners och rätt låt. Sedan har jag haft så många roliga projekt hela tiden med de olika musikalerna. Men nu känns det som att de här olika pusselbitarna börjar falla på plats. Mycket tack vare den här låten, som känns väldigt mycket jag, där jag inte behöver spela en roll som jag gör i musikalerna, säger Hanna Lindblad.

Hennes melodifestivallåt beskrivs som en sexig clubdanslåt med starka RnB-influenser.

– Hela låten och framträdandet är sexigt. Det är en cool låt med en tjej som styr hela spelet.

Även dansbandet Highlights från Norrköping kommer att vara med i helgens deltävling av Melodifestivalen. De ska framföra bidraget "Come And Get Me Now" tillsammans med webb-jokrarna MiSt, som valts ut av svenska folket på webben. Andreas Wistrand i Highlights är fortfarande lite chockad över att bandet ska vara med i Melodifestivalen.

– Wow, det är väl det enda man kan säga egentligen. Det här är något som man inte tror ska hända. Det är lite som en dröm, säger han.

Carolina Norén SR P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".