Hanna Lindblad under genrepet. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.

Ingen östgöte vidare i Melodifestivalen

Det gick inget vidare för Östergötlands representanter i Melodifestivalens deltävling 2 som gick av stapeln i Sandviken i kväll. Varken Highlights & Mist eller Hanna Lindblad gick vidare till final.

Webbjokrarna Highlights & Mist som framförde låten Come and get me know åkte ut direkt i första omgången.  

Hanna Lindblads vågade scenshow och Lady Gaga-doftande låt Manipulated gick vidare till den andra omgången och tävlade om en plats i Andra chansen. Men i den andra röstningsomgången räckte inte antalet röster ända fram och Hanna Lindblad fick se sig utslagen i tävlingen.  

Det blev i stället Eric Saade och Andreas Johnson som gick vidare till finalen i Globen. En andra chans får Kalle Moreaus och Orsa spelmän och Pauline.

Highlights bildades i Norrköping för fem år sedan och består av Tommy Gustafsson, Christian Lindholm, Erik Anjou, Andreas Wistrand och Johan Petersson.

Hanna Lindblad från Motala har bland annat körat bakom Markoolio och Darin och medverkat i krogshower med Lill-Babs och Sven-Ingvars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".