1 av 2
På Rådhustorget i Söderköping är det fullt med snö
2 av 2
Snöröjning pågår i Söderköping
Östergötland

Mer snö på väg in över länet

SMHI har utfärdat en klass 1 varning för snöfallet som är pä väg in över länet. Men mer snö är på väg. Redan på lördag kommer nästa snöoväder som påverkar Östergötland.

- Det räcker som det är nu, säger Söderköpingsbon Nils Johansson.

Har du fått skotta mycket i vinter?

- På tomten och på tak har jag fått skotta, men det kommer ju nytt nu så det är ju bara att börja om igen, säger Nils Johansson.

Det första snöfallet som är på gång räknas ge runt 10 centimeter nysnö och en så kallad klass 1 varning är utfärdad. Det är den mildaste graden av varningar och innebär vissa risker för allmänheten och störningar för samhällsfunktioner.

I Söderköping räknar kommunen med att det hittills har kommit en meter snö under vintern. Peter Tauberman på tekniska kontoret är inte så positiv till ännu mer nederbörd.

- Nej det räcker nu. Vi tycker att det har kommit alldeles tillräckligt vid det här laget.

Någon som däremot tycker det är bra med snön är Patrik Andersson som kör en mindre traktor på de trånga gatorna.

- Ja visst är det skönt, det är jätteroligt.

Snöfallet ska fortsätta under morgondagen och redan på lördag räknar SMHI med ett nytt snöoväder med ihållande och ymnigt snöfall och rejält blåsigt. Men en del besväras inte av snövarningen.

- Härligt jag har lov nästa vecka, säger Eva Svanberg.

Maria Turdén
maria.turdén@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".