Vancouver/Norrköping

OS-mössan en dundersuccé

Den svenska virkade OS-mössan, framtagen av formgivaren Eva Christensson från Norrköping, är inte bara en succé på plats i Vancouver. Den har nu även skapat rusning till handarbetsaffärer och garnbutiker i hela landet.

– Det är en katastrof. Det finns inga åttans-virknålar, garnet går inte att få tag i. Det är helt galet hur den har slagit - hos alla, säger Erica Ershammar som har en hobby- och presentaffär i Luleå till TT.

OS-mössan och de andra kläder som den svenska OS-truppen bär är designade av Eva Christensson. Hon har varit ansvarig för OS-kollektionens utformning sedan 1998. I kollektionen kan de aktiva välja mellan 60 olika plagg.

OS-mössan har, även utanför den svenska truppen, blivit det senaste trendplagget. Med garn och virknålar kan de som vill virka sig en egen OS-mössa. För den som inte vill sysselsätta sig med handarbete säljs den hemmagjorda varianten nu också på Blocket.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".