Östergötland

Kollektivtrafiken delvis utslagen

Uppdaterad 19:36
Bussar, spårvagnar och tåg är till stor del inställda eller går med förseningar på grund av snöovädret i dag. Pendeltågen är helt inställda, och på lördagskvällen slutar också spårvagnarna att gå. Östgötatrafiken uppmanar resenärer att stanna där de är, om de inte måste ut och åka.

Resenärer i kollektivtrafiken ska inte räkna med att bussar, spårvagnar eller tåg kommer i tid, skriver Östgötatrafiken på sin hemsida.

På lördagskvällen kom beskedet att all pendeltågstrafik har ställts in på grund av snöovädret. Det innebär att samtliga avgångar under resten av kvällen kommer att vara inställda.

Östgötatrafiken skriver på sin hemsida att det inte går att ordna någon ersättningstrafik, beroende på väglaget.

Trafikläget i Norrköpings och Linköpings tätorter är också mycket ansträngt.

I Norrköping gick bara ett fåtal spårvagnar på linjerna 2 och 3 under dagen. På lördagskvällen kom beskedet att spårvagnstrafiken ställs in helt från klockan 21, och att Östgötatrafiken inte ordnar någon ersättningstrafik.

I Linköpings tätort har trafiken börjat rulla igen, efter att ha varit inställd några timmar under dagen.

Enligt Östgötatrafiken har linjerna 3, 11, 13, 14 och 15 börjat gå igen. Linje 2 rullar till att börja med bara mellan Resecentrum och US södra entré.

Övriga linjer kommer att köras igen så snart det är möjligt, enligt Östgötatrafikens hemsida. Områdesbussarna är inställda på grund av framkomlighetsproblem.

Även andra bussar i länet är inställda, och Kustpilentågen är inställda och ersatta med buss.