Östergötland

Flera takras i länet

Uppdaterad 9.00
Flera tusen höns frös ihjäl när taket till ett hönseri vid Hackeryd norr om Vikingstad rasade samman under söndagsmorgonen. Ytterligare ett ladugårdtak gav vika för snömassorna på lördagen och en maskinhall rasade ihop.

På söndagsmorgonen inträffade ett ras vid Hackeryd norr om Vikingstad. Inne i hönseriet fanns 3000 höns som på grund av kylan frös ihjäl. 

På Braberg gård söder om Söderköping gav taket till en maskinhall vika på lördagseftermiddagen och i ett första läge var det allvarligt eftersom det fanns saltsyra inne i lokalen.

På Stora Dömestorp söder om Linköping fick flera kor avlivas efter att de klämts fast då ladugårdstaket föll ner över halva byggnaden. Kor hittades också döda under rasmassorna. Totalt fanns det cirka 300 djur i byggnaden men tack vare att de flyttade på sig när det började knaka klarade sig de flesta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista