Linköping

Östgöte i rehabiliteringsråd

Sjukgymnasten och professorn vid Linköpings universitet, Birgitta Öberg, har utsetts till ledamot i det Rehabiliteringsråd som ska bistå regeringen i frågor med koppling till rehabiliteringsområdet.  Syftet med rådet är att ett antal oberoende experter ska följa och utveckla den satsning på rehabilitering som regeringen gjort.

1,6 miljarder kronor har satsats på en medicinsk rehabiliteringsgaranti i år och förra året.

– Genom Rehabiliteringsrådets expertis får vi en ny möjlighet att utvärdera och utveckla rehabiliteringen för säkerställa att människor ges de bästa möjliga förutsättningarna för att komma tillbaka till arbetsmarknaden, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson i en kommentar.

Övriga i rådet är professor Åke Nygren (Karolinska institutet), Birgitta Bernspång (Umeå universitet), Roger Henriksson (Karolinska sjukhuset), Irene Jensen (Karolinska Institutet), Ingemar Petersson (Universitetssjukhuset i Lund), Eva Vingård (Uppsala Akademiska Sjukhus), Marie Åsberg (Karolinska institutet vid Danderyds sjukhus).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista