1 av 6
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Ishockey

Blekt LHC förlorade mot Luleå

Linköping förlorade borta mot Luleå som vann med 4-1 och därmed fick viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.


Reine Sundkvist valde "lagens lirare":
Luleå: Robin Lindqvist
Linköping: Fredrik Norrena

 
Linköping kom inte upp i normal nivå och blev ett lätt byte för ett hett Luleå som kämpar för att säkra slutspelsplatsen.

OS-uppehållet märktes i första perioden som spelades i långsamt tempo utan intensitet. Lagen gjorde varsitt mål, både i numerära överlägen som var resultat av utvisningar på målvakterna. Mattias Modig straffades för en hakning, Fredrik Norrena för att han sköt ut en puck från rinken, vilket gav Luleå ett fem mot tre-läge.

I andra perioden höjde Luleå tempot och satte press på Linköping. Skottstatistiken blev 18-15, och det märktes på målskyttet. Luleå gick rättvist ifrån till 3-1.

Linköping vaknade till liv efter Luleås tredje mål, och tempot höjdes till underhållande nivå. I slutrundan uteblev den urladdning som Linköping hade behövt för att komma in i matchen igen. Östgötarna försökte, men Luleå försvarade sig smart, och anfallen blev oftast uddlösa.

Linköping led uppenbarligen av att spelare som Jan Hlavac, Patrik Zackrisson, Andreas Pihl och Mikael Håkansson saknades på grund av skador.

I slutet av matchen kontrade Luleå in sitt fjärde mål, när Cam Abbot blev helt fri med Fredrik Norrena.

Luleå-Linköping 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (9.02) Jaroslav Hlinka (Andreas Jämtin) spel fem mot fyra, 1-1 (12.41) Niklas Olausson (Johan Fransson, Mats Lavander) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2-1 (11.36) Johan Fransson (Jan Sandström), 3-1 (15.02) Pär Arlbrandt (Chris Abbott, Cam Abbott).

Tredje perioden: 4-1 (15.41) Cam Abbott (Chris Abbott).

Skott: 35-23 (10-8, 18-5, 7-10).
Utv, Luleå: 2x2. Linköping: 3x2.
Domare: Pehr Claesson, Alvesta, Thomas Forsström, Umeå.
Publik: 4 990.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista