Linköping/Motala

Snöväder skapar stora problem

Uppdaterad: 21:30
Snövädret fortsätter att skapa stora problem i trafiken i länet. Men läget är under kontroll, trots att det varit en del avåkningar, säger vakthavande polisbefäl Ronnie Dahlqvist i kväll. Riksväg 50 öppnade igen vid halvsextiden i kväll. Även stadstrafiken i Linköping börjar komma igång.

Under eftermiddagen tog polisen beslutet att stänga riksväg 50 från Ödeshög till Motala. Orsaken var flera avåkningar i snövädret. Flera lastbilar fastnade i backarna, andra körde av vägen. Men vägen öppnades igen vid halvsextiden i kväll.

Det är fortsatt ganska halt på vägarna, och det har varit flera avåkningar under kvällen.

– Det har varit blidväder med blötsnö som sedan frusit på, säger vakthavande polis Ronnie Dahlqvist. Han rapporterar om flera olyckor. Hittills utan allvarliga personskador. 

Bland annat har en bil kört i diket vid Hästskosten. På E4:an vid Habblarp har en bil kört av vägen och en lastbil körde av vägen vid Bråviksvägen.

Klockan 15.30 tvingades Östgötatrafiken ställa in all trafik med tätortsbussarna och stadsortsbussarna i Linköping. Trafiken kunde komma igång igen efter 45 minuter. Klockan 16.55 tvingades Östgötatrafiken att ställa in busstrafiken igen på grund av det hala väglaget.

Under kvällen har trafiken i Linköping börjat att komma i gång igen. Men fortfarande står flera landsbygdsbussar stilla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista