Motala

Eklund utreds i Motalafall

Uppdaterad 13:30
Polisen utreder om en 22-årig kvinna som försvann från Motala sommaren 2007 kan ha fallit offer för dubbelmördaren Anders Eklund, efter det att Rikskriminalen gjort en sammanställning över Eklunds förehavanden och jämfört det med olika försvinnanden i landet.

Eklund dömdes till livstids fängelse 2008 för morden på Engla Juncosa Höglund och Pernilla Hellgren och nu tittar rikskriminalen om Eklund kan misstänkas för fler brott.

Det var i augusti för tre år sedan som den somaliska kvinnan i Motala försvann och vid samma tidpunkt befann sig Eklund i Mantorp genom sitt yrke som lastbilschaufför. Polisen i Motala återupptar utredningen sedan det har visat sig att Eklund genom sitt yrke som lastbilschaufför befann sig i Östergötland vid tidpunkten för hennes försvinnande.

– Nu tar vi ett omtag på ärendet och gör om alla utredningsåtgärder och förhör alla som vi förhörde vid den tidpunkten, och så kollar vi om det går att spåra henne i Somalia, säger Per-Åke Ekholm som är chef för kriminalenheten i Motala.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista