Ljusare i Rörviks mörka tunnel

Det ser nu ljusare ut för sågverkskoncernen Rörvik timber, med verksamhet i Boxholm och Linghem. Företaget har kommit överens med de företag de har skulder till och jobben verkar kunna räddas, rapporterar Sveriges Radio Jönköping

Rörvik timber, som har ungefär 500 anställda, har varit under rekonstruktion sedan maj förra året för att slippa gå i konkurs.

Under onsdagen har företaget haft ett möte i tingsrätten i Jönköping med företagets borgenärer och där kom de fram till en överenskommelse.

Alla kunder som har fodringar på upp till 500 000 får sina pengar och de som har fodringar på mer får en del av det betalt.

Mycket tyder nu på att rekonstruktionen av bolaget är på väg mot sitt slut efter nio månader och att det kommer fungera som ett vanligt företag igen, det säger koncernchef Per Rodert till Sveriges Radio Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".