Vadstena slott.Foto: Annika af Klercker/Scanpix
vadstena

Miljöpartiet bryter samarbetet

I Vadstena bryter Miljöpartiet upp från oppositionssamarbetet med Kristdemokraterna, Folkpartiet och Centern. Det har hänt för lite, tycker Miljöpartiets oppositionsråd i Vadstena, Sten Danielsson.

Bashar Abboud vill gärna se ett nytt styre i Vadstena. Han ska rösta för första gången i Sverige i valet i höst:

– Det är viktigt för mej att jag kan rösta på rätt sätt, jag vill ha något nytt här.

Och nytt blir det - i valet åtminstone. För Miljöpartiet drar sig ur det nuvarande samarbetet med Kristdemokraterna, Folkpartiet och Centern. Sten Danielsson är Miljöpartist och oppositionsråd i Vadstena:

– Vi har ju gått till val på gemensam valplattform och den gången hände det ju inte så mycket. Vi gör så här nu, det tycker vi känns rätt, säger Sten Danielsson.

Kvar i samarbetet inför valet blir Kristdemokraterna, Folkpartiet - och Centerpartiet, vars lokala ordförande är Anders Agnemar:

– Jag tycker att det hade varit bra om de hade varit med. Vi har ju haft ett bra samabete under den här mandatperioden.

Miljöpartiet har ännu inte bestämt sig för vilka man ska stödja i Vadstena efter valet, säger Miljöpartisten Sten Danielsson. Inte heller Vänsterpartiet i Vadstena har avgjort vilka de ska samarbeta med efter valet. Monika Lantz är gruppledare för Vänsterpartiet i Vadstena:

– Vi vet vem vi inte kommer att samarbeta med, nämligen moderater och socialdemokrater, säger Monika Lantz.

Och politiska samarbeten över huvudtaget är inte populärt bland alla väljare heller. Gösta Persson i Vadstena har definitivt tröttnat:

– Jag har slutat att rösta helt och hållet. Jag tycker inte att de partier som vinner har makten utan det blandas ju ihop en massa partier numera, det är bättre att ha ett, konstaterar Gösta Persson.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista