Linköping

Saabchef mäktigaste affärskvinna

Tidningen Veckans Affärer har utsett försvarskoncernen Saabs vice vd och operativa chef Lena Olving till Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet. Tvåa på listan är SEB:s vd Annika Falkengren.

Juryns motivering till att utse Lena Olving till näringslivets mäktigaste kvinna lyder:

"Lena Olving kom 2002 in som nr 82 på listan när hon var nyutnämnd vd för Volvo Cars i Asien 2002 och har stadigt rört sig uppåt. I dag är hon vice vd och operativt ansvarig för hela försvars- och säkerhetskoncernen Saab med en försäljning på 25 miljarder och den mäktigaste kvinnan i svenskt näringsliv."

– Bakom de orden ligger en massa hårt jobb, men under tiden har jag sett till att också ha roligt. När något är kul och inspirerande är det lättare att göra det bra, säger Lena Olving. Samtidigt har min karriär inte varit spikrak. Jag har jobbat både med det industriella och det kommersiella, haft operativa roller och stabsarbete. Drivkraften har varit min vilja att hela tiden lära nytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista