Foto: Henrik Montgonery / Scanpix
Linköping

Linköping jobbsatsar

Linköpings kommun satsar 27 miljoner kronor på 500 nya jobb- och praktikplatser.

– Vi tycker det är viktigt att vi gör extrainsatser i Linköping. Då skjuter vi till 27 miljoner kronor. Det innebär bland annat minst 200 nya feriejobb, minst 55 jobb för långtidsarbetslösa och minst 100 nya kommunala praktikplatser och vi gör också särskilda jobbsatsningar tillsammans med näringslivet. Vi gör en kraftfull satsning nu som vi finansierar med överskott. Inte från verksamheten utan från att vi bland annat har sålt villatomter och andra engångsintäkter, säger kommunstyrelsens ordförande i Linköping, moderaten Paul Lindvall.

Samtidigt så vill Socialdemokraterna i Linköping satsa 60 miljoner på tillväxt och jobb. Man vill bland annat att ungdomar enklare ska kunna läsa upp sina betyg, dessutom vill de öka tryggheten i staden.

– Vi har ju under en längre tid krävt att mer behöver göras från kommunens sida när det gäller tillväxt av jobb. Vi tycker att det är klokt att ta av de överskott som finns för att göra insatser, speciellt för unga. Vi vill satsa 60 miljoner kronor på tillväxtjobb för unga, säger Lena Micko, oppositionsråd för Socialdemokraterna i Linköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".