1 av 2
Foto: Daniel Klaar/SR Östergötland
2 av 2
Nils Boström och Titti Elm intervjuar Jan Svensson framför Kopparvallens träläktare.
åtvidaberg

Kopparvallen hotas av spelförbud

Åtvidabergs FF hotas av spelförbud på Kopparvallen. Anledningen är att föreningen inte ansökt om kameraövervakning på arenan.

Ansökan är inskickad till Länsstyrelsen med det kan ta flera månader innan den godkänns. Enda chansen för spel på Kopparvallen är nu att ÅFF får dispens av Svenska fotbollförbundet. Men Åtvidabergs ordförande, Jan Svensson, menar att det hela inte beror på att man glömt att skicka in ansökan:

– Vi har inte missat det. Vi fick in de avgörande anbuden så sent som i lördags, säger han.

Däremot visste man inte att handläggningstiden var så lång, det misstaget erkänner Jan Svensson, som nu ändå ser en möjlighet att snabba på tillståndet. I den första hemmamatchen mot Gävle så handlar det inte om någon högriskmatch och polisen från sin sida kräver ingen kameraövervakning:

- Det här är ju ett krav som ställts av Svenska Fotbollförbundet och andra internationella fotbollförbund som vi naturligtvis ska leva upp till, men det måste finnas någon form av möjlighet vid den typen av matcher att klara ut det här, säger Jan Svensson.

Titti Elm/Nils Boström
nyheter.ostg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista