Linköping

Stadsmissionen öppnar ny restaurang

Stadsmissionen i Linköping öppnar portarna den 15 april för en ny restaurang med ett lite annorlunda koncept. Nämligen genom att använda närproducerad mat som tillagas av personer som tidigare stått utanför arbetsmarknaden.

– På den här arbetsplatsen så ska vi sysselsätta cirka femton personer som under ledning av en kock, kallskänka och en föreståndare ska ha stadens bästa restaurang, säger Janina Gröndal, föreståndare för restaurangen.

Stadsmissionen har tidigare startat upp ett café i Emanuelskyrkan som ligger centralt i Linköping där man också bakar allt bröd själv och tillagar all mat själv från råvara till färdig produkt. Det blir dock en viss skillnad i den här restaurangen säger Janina Gröndal.

– Skillnaden med verksamheten här är delvis att vi ska ha lunchrestaurang. Eftersom vi är så många invandrare i vår verksamhet så har vi dessutom tänkt nyttja det, genom att bjuda på mat som kommer från jordens alla hörn, säger Janina Gröndal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista