Foto: Mathias Lindholm/SR Östergötland
fotboll

Det blir spel på Kopparvallen

Uppdaterad 16.30
Det blir spel på Kopparvallen för Åtvidabergs FF den 22 mars. Det beslutade ÅFF:s styrelse i dag. Man räknar med att den fiberduk som rullats ut på planen ska göra så att planen torkar upp tills på måndag och vara spelbar till Åtvidabergs hemmapremiär i allsvenskan på måndag.

ÅFF:s ordförande Jan Svensson tycker att det viktigt att hemmapremiären spelas just hemma.

– Det var ett rent sportsligt beslut. När jag inledde mötet tog jag bort hela den ekonomiska biten, både kostnaden för Norrköping och våra kostnader för ordningsställande här, hela den biten. Vi vill spela hemma för våra sponsorer och vår publik, säger Jan Svensson.

På Kopparvallen i Åtvidaberg pågår arbetet för fullt för att få arenan spelduglig. Läktarsektioner görs i ordning och målstolpar skruvas ihop.

Gräsplanen ligger täkt av en fiberduk. Tanken är att den ska få planen att torka upp lättare. Under duken sticker ett och annat grönt grässtrå upp. Men det är mest sand och planen är mjuk och blöt i ytan. Där under känns det hårt, som om frosten och kärlen bitit sig fast i marken. Men det är fortfarande flera dagar kvar till match och på måndag kväll ska planen vara spelbar.

– Vi får jobba en del i helgen och vältra och trycka till lite i ytan, säger vaktmästaren Pelle Karlsson.

Spelarna kommer inte vara rena när de går av planen?

Nej, men det är inte meningen heller. Det finns varmvatten så det är bara att gno av sig när de kommer in. Det viktigaste är tre poäng, säger Pelle Karlsson.

Åtvidabergs ordförande Jan Svensson ser fram emot hemmapremiären, och ögonblicket då spelarna springer in på planen.

– Då kommer jag att vara väldigt lycklig, säger han.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista