Ishockey

Svalt intresse från LHC-fansen

Intresset för matchen bland LHC:s fans är dock svalt. Supporterklubben White Lions fick ställa in resan till Göteborg på grund av för få deltagare.
- Det är tråkigt, jag hade hoppats på att få iväg minst en buss, säger Marcus Hermansson, ordförande i LHC:s supporterklubb White Lions.

- Tyvärr så blev vi tvingade att ställa in resan. Det har varit för få anmälda för att det skulle bli ekonomiskt gångbart att skicka iväg bussen, säger Marcus Hermansson.

Är det ett nytt fenomen att det inte blir några resor?
- Vi har väl sett tendenser på det hela säsongen och även tidigare säsonger att det har blivit lite sämre. Jag hade hoppats att slutspelet skulle få folk att få tummen ur och anmäla sig.

Är det LHC som presterar för dåligt?
- LHC spelar väl bättre hockey än någonsin så det är egentligen ingen anledning. Jag kan tänka mig att det är elitserien som produkt är lite urvattnad med väldigt mycket matcher. Det kan ju vara två hemmamatcher på en vecka och det är ju ganska dyrt och gå på hockey om man ska gå på alla matcher. Det gör väl att det blir lite för mycket av det goda, förklarar Marcus Hermansson.

Hur blir det på arenorna då om hejarklacken på bortalaget inte finns på plats?
- Det sänker väl stämningen för hemmaklacken också om det inte finns någon på bortastå som man har att mäta sig emot.

Hur ska LHC få stöttning i kväll?
- LHC ska få stöttning i kväll via alla de fansen som åker dit på egen hand. Vi har en supporterklubb i Oslo som åker ner med ett gäng bland annat. Så de är inte där helt ensamma.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se