Åtvidaberg

Lagrell tror på Åtvidaberg

Det var länge osäkert om det överhuvudtaget skulle gå att spela ÅFF:s första hemmamatch under måndagen på Kopparvallen, men att flytta på speldatum har aldrig varit aktuellt.
– Det är bestämt att allsvenskan ska börja tidigare på våren, oavsett väder, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Det handlar om att de allsvenska fotbollsklubbarna ska ha sådana arenor att det ska kunna spelas fotboll där i princip året runt.

– Det beslut som vi har och som alla är överens om, är att de här åtgärderna ligger i svensk fotbolls intresse och att vi ska ha en utrustning på våra arenor som klarar det klimat vi har, säger Lars-Åke Lagrell.

Alla klubbar och fotbollförbundet är överens om att i fortsättningen ska allsvenskan sträcks sig över en längre tid över året, från mars och in i november.

Sommarens långa uppehåll på grund av fotbolls-VM i Sydafrika har ingen egentlig inverkan, enligt Lagrell. Att årets väder med mycket snö och kyla ställde till med stora problem för bland annat Kopparvallen som ju skottades med hjälp av allmänheten för en vecka sedan, är inget som får påverka.

Oavsett skick på gräset på Kopparvallen, så tror Lars-Åke Lagrell att intresset för fotboll i orten Åtvidaberg, kommer att vara en hjälp för laget i allsvenskan:

– Jag tror att det blir en uppslutning runt ÅFF som på få andra platser, så jag tror att man har goda chanser, säger han.

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista