Norrköping

HA-medlem får fängelse

Det blev tre månaders fängelse för den 43-årige man som misshandlade en annan man inne på häktet i Norrköping. Den dömde uppgav i samband med misshandeln att han var medlem i Hells Angels.

43-åringen döms av Norrköpings tingsrätt för misshandel och övergrepp i rättssak. I slutet av januari i år misshandlade han en annan man inne på motionsrummet på häktet i Norrköping.

Enligt den misshandlade mannen försökte 43-åringen tvinga honom att betala en påstådd skuld på 7000 kronor. Det påståendet har dock inte gått att styrka. Vid misshandeln sa 43-åringen att han var medlem i Hells Angels. Därefter hotade han den misshandlade mannen och sa till honom att han skulle säga att han ramlat, annars skulle han råka illa ut.

En annan man, 27 år gammal, deltog i misshandeln. Han döms till två månaders fängelse.

Båda männen, som nu dömts, har tidigare dömts för flera brott var. 43-åringen dömdes i november 2009 till två års fängelse för grov misshandel och olaga hot. Nu får han påbackning på sitt straff.

27-åringen dömdes senast i januari för förmögenhetsbrott i ett år, och får nu också tillägg på sitt tidigare fängelsestraff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".