Mjölby

Simhallsutbyggnad kritiseras

Den borgerliga majoriteten i Mjölby vill bygga ut Lundbybadet för 2,2 miljoner kronor. Ett beslut i kultur- och fritidsnämnden som kritiseras av oppositionen, skriver Östgöta Correspondenten.

Ett avtal håller på att tas fram där kommunen lånar ut pengar till Medley som står för själva driftskostnaderna och får en höjd hyra när bygget är klart.

--Jag är förvånad att Alliansen som var emot simhallsbygget nu har blivit simhallskramare säger nämndens andre vice ordförande Göran Westberg(S) till tidningen.

Anledningen till utbyggnaden är att besökarna till både bad och gymavdelningen har ökat och Medley som driver anläggningen vill gärna se att ombyggnaden är klar till hösten.

--Det här är ett bra tillfälle att vidareutveckla kommunens anläggning. Medley är villig att ta alla kostnader under tiden de har driften säger Anna Bernemalm(FP) nämndens ordförande.

Frågan avgörs i kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista