Åtvidaberg

Hemmapremiär för Åtvidaberg

Ikväll är det allsvensk hemmapremiär för Åtvidaberg FF. Det är Gefle som står för motståndet - ett lag som själva gick upp från superettan för några år sedan, och som har lyckats hålla sig kvar i den högsta serien. Gefles tränare Per Olsson har några goda råd att dela med sig av till ÅFF:
– Det är viktigt att köra sin linje och tro på den in i det sista, så jag tror att Åtvid har chansen också, säger han.

Efter förlusten i den första matchen förra veckan mot Örebro är Åtvidaberg revanschsugna och kanske kan det bli några första poäng ikväll.

Liksom Åtvidaberg hör Gefle till de lag som tippas kämpa i den nedre delen av allsvenskans tabell. Men att det därför skulle vara särskilt viktigt för Gefle att besegra Åtvidaberg håller inte Gefles tränare Per Olsson med om:

– Vi gör allt för att vinna i alla matcher. I allsvenskan har man chansen mot alla lag, men man riskerar också att gå på en mina i varje match eftersom man möter bara bra lag och det är så jämt i allsvenskan, säger Per Olsson.

Christina Turesson
christina.turesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista