Norrköping

Fotbollsstjärna döms till fängelse

Armando Ibrakovic, tidigare spelare i IFK Norrköping, döms i dag till tre och ett halvt års fängelse för rån i Västervik. Han ska också betala 75 000 kronor i skadestånd.

För att komma över 3 500 amerikanska dollar hotade Ibrakovic och hans kamrat en pappa och hans tonårsson i deras hem i Västervik med både kniv och pistol. Efter rånet lämnades rånoffren bundna med tejp över munnen i en garderob.

Ibrakovic och kamraten åtalades för grovt rån och olaga frihetsberövande. Åklagare Gunilla Öhlin ansåg att männen visat "synnerlig råhet" genom att hota ett barn med vapen, binda honom, tejpa för hans mun och låsa in honom.

I förhör har Ibrakovic sagt att han under en längre period varit i behov av pengar. Under en fest fick han veta att det skulle finnas pengar i en bostad i Västervik.

21-årige Armando Ibrakovic presenterades som ett lovande nyförvärv i IFK Norrköping i december 2007. Sedan dess har han haft landslagsuppdrag. Men Ibrakovic drabbades också av skador. IFK Norrköping beslutade tidigare i år att avsluta kontraktet med Ibrakovic.

Under tisdagen dömdes Armando Ibrakovic till tre och ett halvt års fängelse, han ska stanna kvar i häkte till dess domen vinner laga kraft. Tingsrätten anser inte att brottet är att bedöma som grovt. Ibrakovic fälls för olaga frihetsberövande, rån och narkotikabrott.

Ibrakovics kamrat döms till tre och ett halvt års fängelse.

Daniel Klaar
daniel.klaar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".