Fritidspolitiker Mikael Palm i Boxholm Foto:Raina Medelius/SR
boxholm

Vänsterpartist på (S)-post ställer upp igen

I Boxholm sitter vänsterpartisten Mikael Palm som ordförande på en (S)-märkt plats i kultur- och turismnämnden. Och han sitter kvar en mandatperiod till om väljarna och Socialdemokraterna vill det.

- Vi har en valberedning efter valet som tillsätter styrelser och nämnder, säger kommunstyrelseordföranden Per-Arne Larsson (S) i Boxholm som inte vill lova något.

Mikael Palm blev ordförande i kultur- och turismnämnden eftersom han redan satt som ordförande i det utskott som hade hand om frågorna när nämnden skapades. Han är tydlig med att han bedriver Vänsterpartistisk politik, trots att han sitter på ett mandat för Socialdemokraterna.

- Vi har en stor enighet i nämnden så det är inte så stora partipolitiska motsättningar.

Men det skulle ju kunna bli?

- Ja, och då vet de att de har satt en Vänsterpartist som ordförande, säger Mikael Palm.

Socialdemokraternas kommunalråd i Boxholm Per-Arne Larsson säger att det inte är brist på Socialdemokrater som är bakgrunden till lösningen med en Vänsterpartist som nämndordförande.

- Just det uppdraget har han skött tidigare. Det är en liten kommun och han har gjort ett bra jobb. Inget kontroversiellt egentligen, säger Per-Arne Larsson.

Men om det blir en fortsättning vill han inte svara på. Mikael Palm hoppas  på förnyat förtroende efter valet enligt nuvarande modell.

- Jag har sagt att jag ställer upp i fyra år till.

Samtidigt ställer Vänsterpartiet inte upp i kommunvalet i Boxholm i höst med någon namnlista. Man har helt ekelt inte fått ihop folk som vill jobba partipolitiskt. Mikael Palm har en toeri om varför.

- Många i små partier känner att de måste stå för hela partiets politik utåt och det känner man som svårt i en liten ort och i ett litet parti, säger Mikael Palm.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista