Ydre/boxholm

Fler yngre i lokalpolitiken

I både Ydre och Boxholms kommuner har det skett en föryngring bland de aktiva i politiken.
– Det är kul att vara med och påverka hur vi ska få en så bra kommun som möjligt, säger Annsofi Ramevik, 37, som ställer upp på Socialdemokraternas fullmäktigelista i Boxholm i årets val. 

Annsofi Ramevik är en av flera nytillkomna under 40 år gamla som i år satsar på en plats i Boxholms kommunfullmäktige. Hennes partikollega Britt-Marie Johansson har varit med lite längre och hon gläds över nytillskottet.

- Ja, och jag vill ju tro att det är regeringens politik som gör att de nu ställer upp på vår politik hos oss, säger hon. På fullmäktigelistan till valet så har vi åtminstone tre-fyra stycken som jag kommer ihåg på rak arm som har ställt upp och det har inte alls varit svårt, säger hon.

Även i Ydre kommun har nya ansikten dykt upp i lokalpolitiken. Miljöpartiet har fått flera nya medlemmar och där är det främst inflyttade barnfamiljer som står för ökningen, enligt partiföreträdare.

Annsofi Ramevik är uppvuxen i Boxholm och har nyligen flyttat tillbaka dit. Hon hoppas nu på att bli invald i kommunens största beslutande församling kommunfullmäktige i höstens val.

- För att få vara med och påverka, lägga fram idéer och helt enkelt påverka hur vi ska få en så bra kommun som möjligt, säger hon.

Raina Medelius
raina.medelius@sr.se