Foto: Jurek Holzer/Scanpix
norrköping

Lång väntan på körkortstillstånd

Uppdaterad 15:45
Nu växer kritiken mot Transportstyrelsen i Norrköping. Bakgrunden är att tusentals ansökningar om körkortstillstånd ligger på hög hos myndigheten.

Under tiden väntar lika många elever på att få börja övningsköra, vilket försatt trafikskolorna i landet är i akut kris.

– Det är en ren skandal. Om 14 dagar är det bara att slå igen företaget, säger Lasse Björnerbäck vid Umeå trafikskola till Västerbottens-Kuriren.

Transportstyrelsen tog över tillståndsgivningen från länsstyrelserna vid årsskiftet, och över en natt landade 30 000 ansökningar på myndighetens bord. Ännu har man inte kommit i kapp och trafikskolor och körskoleelever runtom i landet är frusterade över att behöva vänta. Men på Transportstyrelsen anser man trots allt att det värsta är över, berättar Katarina Fröberg:

– Vi jobbar så mycket vi kan, vi jobbar övertid och tar in extra resurser och jag räknar med att vi är i balans i mitten av april.

Petter Ahnoff
petter.ahnoff@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".