LINKÖPING

Ny vd för SAAB

Saabs styrelse har utsett Håkan Buskhe till ny vd för försvarskoncernen. Buskhe tillträder senast den 1 november och efterträder därmed Åke Svensson.

Idag är Håkan Buskhe vd för energiföretaget Eon Sverige.

– Med Håkan Buskhe får Saab en vd med stor erfarenhet av att arbeta i en internationell koncern. Buskhe har goda förutsättningar att leda Saabs fortsatta utveckling som ett allt mer globalt högteknologiskt företag, säger Saabs styrelseordförande Marcus Wallenberg.

Saab väntar för närvarande på besked från bland annat Brasilien om detta land ska köpa stridsflygplanet Gripen. Brasilien siktar på att köpa 36 stridsflygplan och Gripen är med i slutduellen om ordern. Medtävlare är franska Rafale och amerikanska F 18 Super Hornet.

Vid ett besök i Brasilien i slutet av mars uppgav svenska regeringsrepresentanter att man räknar med att Brasiliens regering meddelar sin rekommendation i frågan till landets president i slutet av april eller början av maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista