Björn Johansson. Foto: Norrköpings kommuns hemsida

Björn Johansson ny IFK-ordförande

Björn Johansson blir ny ordförande i IFK Norrköping. Det beslutades på ett välbesökt årsmöte under onsdagskvällen. Pelle Holm, ordförande i klubben på 80-talet, drog tillbaka sin kandidatur under årsmötet.

Roger Ekström beslutade för drygt två månader sedan att inte ställa upp till omval i samband med årsmötet i februari. Under tiden fram till mötet under onsdagskvällen har det varit ovisst om vem som skulle ta över ordförandeskapet i IFK Norrköping.

Först föreslog valberedningen Magnus Nilsson. Men då klev Pelle Holm, som tidigare varit ordförande, fram. Han fick stöd av supporterklubben. Nilsson beslutade då att dra tillbaka sin kandidatur. Valberedningen fick då jobba fram ett nytt namn och föreslog i början av veckan Björn Johansson, i dag kommundirektör i Norrköping. Styrelsen hotade samtidigt att hoppa av sina uppdrag om inte Johansson valdes till ordförande vid mötet under onsdagskvällen.

När hotet återigen framfördes i samband med mötet bestämde sig Pelle Holm att dra tillbaka sin kandidatur. Björn Johansson valdes till ny ordförande i IFK Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".