Politiker vill ha större inflytande i kommuntidning

Meningsmotsättningarna i Linköpings stadshus tar sig nya uttryck. Nu vill oppositionen dessutom få större inflytande över tidningen Dialog, som kommunen ger ut till sina invånare.

Dialog är en gratistidning kommunen skickar ut till alla hushåll i Linköping. Förutom att berätta vad som sker i kommunen, ska tidningen stimulera till kontakt mellan linköpingsborna och de förtroendevald.

- Tidningen ger inte en allsidig bild av det politiska arbetet i kommunen, anser folkpartiets oppositionsråd Bengt Olsson.

Det senaste numrets förstasida pryds av socialdemokratiska kommunalrådet Lena Mickos ansikte, som i rubriken vädjar om medborgarnas hjälp. Oppositionen, från vänsterpartiet till moderaterna, anser att det har blivit för mycket av den varan. Den vill nu ha ett redaktionsråd, där samtliga partier är representerade.

Tidningens ansvarige utgivare har fram tills nu varit kommunens informationschef Anders Lindqvist. Tidningens ambition är att ge en allsidig bild, men han är inte främmande för att samarbeta med ett redaktionsråd av politiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".