Norrköping

Hovrätten skärper straffet mot Ibrakovic

Göta hovrätt skärper straffet mot den tidigare IFK Norrköping-spelaren Armando Ibrakovic med två månader. Ibrakovic döms nu till tre år och åtta månaders fängelse för rån och olaga frihetsberövande.

Armando Ibrakovic och hans kamrat dömdes nyligen av tingsrätten i Kalmar för att ha rånat en familj i deras hem i Västervik. De båda dömdes till tre och ett halvt års fängelse och ska betala 75 000 kronor i skadestånd.

Männen trängde sig in i familjens bostad i februari i år och hotade dem med både skjutvapen och kniv. Motivet ska ha varit att komma åt 3 500 amerikanska dollar. Pappan och sonen bands med silvertejp och lämnades i en garderob.

Både åklagaren och Ibrakovic överklagade tingsrätten dom. Åklagaren ansåg att rånet borde bedömmas som grovt medan Ibrakovic ville ha ett kortare fängelsestraff.

Hovrätten skärper straffet mot Ibrakovic med två månader i och med att han även bedöms skyldig till narkotikabrott. Hovrätten sänker även skadeståndet till 35 000 kronor till målsägaden. I övrigt fastställer hovrätten tingsrättens dom.

Båda Ibrakovic och hans kamrat ska stanna kvar i häkte i väntan på att fängelsestraffet kan verkställas. IFK Norrköping har tidigare brutit kontraktet med Ibrakovic.

Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se