Norrköping

Kaoset i Bangkok oroar thailändare i Norrköping

Så till oroligheterna i Thailands huvudstad Bangkok. Flera byggnader har satts i brand och minst fem personer har rapporterats döda i samband med demonstrationerna mot regeringen. I Norrköping följer flera thailändare utvecklingen.
– Folk stannar hemma och väntar, säger Ratsami Thepnok.

Ratsami Thepnok har sin syster och flera bekanta i Bangkok och försöker nu följa händelserna via nyheterna och på internet.

– De bor nära avspärrningarna, de stannar bara hemma och väntar.

Ratsami Thepnok hoppas att situationen kan lugna ner sig om Thailands kung gör ett framträdande. I dag förvärrades situationen ytterligare. Rödskjortornas ledare beslutade att ge upp protesterna mot regeringen. Besvikna demonstranter uppges nu bränna byggnader och bussar och delar av centrala Bangkok står i brand.

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet resor till Bangkok. Men trots det så påverkas inte resorna till Thailand av oroligheterna, det säger resesäljaren Helena Hasselbom Thorell.

– Vi som jobbar med reguljärflyg och skräddarsyr resor har inte märkt nåt, i och med att säsongen är över i Thailand för de flesta. Vi har inte ställt in nånting, allt är som vanligt för de som är inbokade.

I Norrköping hoppas Ratsami Thepnok ändå att lugnet snart kan komma tillbaka till Thailand.

– Jag hoppas att allting ska bli som förut, inte att människor bråkar på det här sättet. Vi kallar Thailand för smile city, det vill jag ha tillbaka.