fotboll

Öqvist hjälte i LFC-seger

 Efter tre år av skador är Linköpings Josefine Öqvist tillbaka på allvar. Mot Djurgården gjorde hon två mål i 2-1-segern.

 

VM-semifinalen 2003 sköt Josefine Öqvist Sverige till final och var damlandslagets största talang. Fyra år senare fick karrären ett avbräck när Linköpingsspelaren först drabbades av en korsbandsskada, och året efter av ljumskproblem.

Efter två år av rehabträning är Öqvist tillbaka på fotbollsplanen. Och i Linköpings allsvenska möte med Djurgården gjorde hon säsongens första mål.

– Det är hur skönt som helst, speciellt första vinsten hemma och att jag får göra två mål här hemma. Det kan inte bli mycket bättre, säger Öqvist till Radiosporten.

Hon ordnade ledningen i den sjätte minuten till hemmapublikens stora förtjusning. Men bara tre minuter senare kvitterade Djurgårdens Ellinor Lindbom, assisterad av Emma Lundh.

– Jag fick en pass från Maria Karlsson och då gick jag bara upp. Jag hade ingen press på mig så jag drog bara till och fick en drömträff, säger Öqvist.

Linköping höll i spelet och Öqvist gjorde sitt andra mål för kvällen när hon drev in i straffområdet och satte ett stenhårt skott i mål, 2-1.

I slutminuterna var Öqvist nära att öka på ledningen ytterligare, men Djurgårdens målställning räddade skottet. Linköping, som tippades som topplag före säsongen, är nu sjua.

– Jag tror vi känner oss trygga nu i 4-4-2, det är fler folk som vill löpa och ha bollen. Det här var ett steg framåt men vi är inte klara än, säger Öqvist.

Djurgårdens Ann-Marie Norlin var tillbaka på fotbollsplanen eftersom tabellnian saknade Sarah Michael och Onome Ebi som var borta på landslagsuppdrag med Nigeria.

Norlin spelade hela matchen som mittback, men detta var ingen riktig comeback säger hon.

– Jag hjälper till lite när det saknas spelare. Det var kul att spela, lite annorlunda lag med unga spelare och lite mer orutin. Vi spelar lite annorlunda än mot vad vi gjorde förra säsongen, säger Norlin.

Mats Dahlberg/Radiosporten
mats.dahlberg@sr.se