Polis misstänks ha misshandlat kollega

En polisman i Linköping, med ansvar att handleda nya poliser, är misstänkt för misshandel och föremål för en internutredning efter ett bråk med en kollega på en fest nyligen.

Det var i slutet av januari som mellan 10 och 15 poliser träffades för att festa i en lägenhet i Linköping. En del av poliserna har precis börjat sin anställning vid myndigheten. Andra är mer erfarna inom yrket. Det munhöggs ganska friskt. Framförallt mellan två av dom mer erfarna polismännen. Mest på skoj. Men det blev snart allvar.
Plötsligt gav polismannen, som är handledare åt nyutbildade poliser, en örfil på sin kollega. Polisen anmäldes och en förundersökning har nu inletts.
Enligt chefsåklagare Monica Mimer, som har hand om fallet, är polismannen misstänkt för misshandel. Men han nekar till brott.
Länspolismästare Lars Engström säger att det är allvarligt och tillägger att det är extra anmärkningsvärt då det är poliser inblandade, poliser som till vardags ska förhindra just misshandel.
Anledningen till bråket var att den misshandlade polismannen gett en bit ölkorv till hunden i lägenheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista