Norrköping

Nattklubben Palace i konkurs

Det anrika nöjespalatset Palace i Norrköping har begärts i konkurs. Enligt konkursansökan som lämnades in till Norrköpings tingsrätt i dag är bolaget i svår ekonomisk kris.

– Det är sorg och bedrövelse. Palace har funnits i nästan 30 år så vi är ett av de äldre ställena i Sverige, säger delägaren Alexander Andrén.

Under våren har man försökt rädda verksamheten genom att dra ner på kostnaderna. Bland annat drog man in verksamheten på övervåningen och koncentrerade all aktivitet till den undre våningen.

Men det räckte alltså inte.

– Det har varit en allmänt vikande trend för stora nöjesställen under flera år om jag ska vara riktigt ärlig och nu på våren har det tagit en sådan dramatisk vändning att även om vi gjort ganska stora förändringar på kostnadssidan så har vi kommit fram till vägs ände i dag och beslutat att försätta Palace i konkurs.

– Vi ett stort ställe, på nästan 2 000 kvadratmeter, så det är förenat med väldigt stora utgifter, både fasta kostnader och personalkostnader. Det krävs en enorm volym för att ett sådant här ställe ska fungera.

Vill folk inte gå till de stora dansställena längre?

– Konkurrensen har hårdnat och den allmänna trenden har vikit när det gäller att gå till stora ställen. Det är lågkonjunktur och många ställen, framförallt på landsorten, har drabbats väldigt hårt.

Kommer ni att stänga direkt?

– Nej, det är business as usual ett tag till. Jag kan inte svara exakt hur länge, men konkursförvaltaren kör vidare.

Har ni några nya planer?

– Nej, det kommer att avvecklas.