Förlust för Stångebro

5-5 räckte inte för Stångebros bandylag. Laget får nu ställa in sig på kval för att nå allsvenskan. Men för motståndarna i Gripen blev lördagen en riktig solskenshistoria. Laget är nu klart för allsvenskan.

Över 3 000 personer besökte Stångebros hemmais under lördagen. Blank is och strålande solsken. Förutsättningarna kunde inte vara bättre.

Gripen tog ledningen och ledde med 0-2 i halvtid. Men Stångebro kom igen. 1-2 genom Johnny Hellström efter en passning av Erik Hagström. Kvitteringen kom strax därefter genom Oskar Hagström. I den 66:e minuten tog Stångebro ledningen med 3-2 genom Peter Sköld - och i det läget var Stångebro klara för allsvenskan.

Gripens kazakstanske landslagsman Alexei Kurochkin kvitterade dock drygt tio minuter senare. Anders Elg gjorde sedan 3-4 i den 80:e minuten. Men Stångebro gav inte upp. Två minuter senare kvitterade Mattias Eriksson. Filip Bejke gjorde 5-4 och hoppet om en allsvensk plats levde vidare för Stångebro. Men i slutminuten sätter Anders Elg 5-5, vilket innebar att Gripen knep den allsvenska platsen.

Stångebro får nu fortsätta kvala för att nå allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".